Receptbelagda läkemedel, receptfria produkter och hemkörning av mediciner

Vi har ett brett utbud av produkter som kan hjälpa dig med allt från vanliga hälsoproblem till mer komplexa medicinska behov. Oavsett om du behöver receptbelagda läkemedel eller receptfria produkter, kan vi hjälpa dig att hitta vad du behöver.

Receptexpediering och försäljning av receptfria läkemedel.

Hos oss får du service av en tjänstvillig och kunnig personal. Receptmediciner får hämtas när man visar upp sitt fpa kort eller patientanvisningen. Vi ger råd o anvisningar om dina medicineringar och kan också förnya dina recept.

Vi har också ett brett urval receptfria mediciner och hälsovårdsprodukter, t.ex vitamin och hälsokostprodukter, förbandsmaterial, bassalvor, blodtrycksmätare,och apotekskosmetik. Om produkten inte finns i urvalet kan vi beställa den till följande dag.

Hemkörning av mediciner

Om man inte har möjlighet att själv hämta sina mediciner på apoteket kan vi föra hem medicinerna åt dej, utan extra kostnad i närområdet Korsnäs – Taklax – Harrström – Molpe. Till våra servicepunkter i Norrnäs och Töjby levererar vi mediciner så gott som dagligen. Receptmediciner får du mot beställning i en påse (oftast samma kväll) och betalar i kassan i butiken. Har man frågor angående sin medicinering el behöver råd om vilka mediciner man kan använda mot olika besvär får man ringa apoteket och få sakkunnig information.

Returnering av gamla mediciner

Vi tar emot gamla mediciner. Läkemedelsavfall  klassas som riskavfall och ska förstöras på ett adekvat sätt. Tag bort den yttre förpackningen och receptetiketten (så tryggar du dataskyddet) och sätt tabletterna eller folieskivorna i en genomskinlig påse.

Medicinflaskor får föras tillbaka i sina originalförpackningar.

Jodtabletter el mediciner som innehåller jod ska returneras i skild påse.

Kvicksilverfebertermometrar packas skilt för sig.

Nålar o sprutor ska returneras skilt från det andra medicinavfallet. Dessa ska packas i en tom plastflaska eller glasburk.

Cytostatika ska också sättas i skild påse i sina originalförpackningar.

Apoteket tar endast emot läkemedelsavfall, inte t.ex kemikalier, hårfärgningsmedel, febertermometrar som går på batteri.